Kinderen en Jongeren

Leuk dat je de tijd neemt om te lezen over ons jeugd- en jongerenwerk! Wij zijn daar enthousiast over en hopen dat je iets ziet wat interessant voor jou kan zijn. Voel je vrij om een keer aan te sluiten bij een van de activiteiten of neem contact op als je meer wilt weten.

Jongeren
  • Reconnect (16-20 jaar): Rond de vuurschaal gezellig praten over door jongeren gekozen thema’s of een spel of andere activiteit. Een zondagavond in de maand, van 19:30-21:45 uur op de binnenplaats of (bij slecht weer) in de Rotonde van de Bron.
  • Bijbel en bitterballen (16-20 jaar). Aan de hand van zelfgekozen thema’s duiken we de Bijbel in en onderzoeken wat daarover geschreven staat. Wat de Bijbel en bitterballen met elkaar te maken hebben? Kom langs en we leggen het uit … Een zondagavond in de maand, van 19:30-21:45 uur, in de Bron.

Kinderen
  • Kindernevendienst: (4-12 jaar): Een Bijbelverhaal, knutsel en gezelligheid. Tijdens de reguliere kerkdienst. S.v.p. van tevoren aanmelden via jeugd@goedebron.nl.
Overige (jaarlijkse) activiteiten
  • Kerst-escaperoom (10-12 jaar): Op een creatieve, uitdagende manier door het Kerstverhaal. In de week voor Kerst. Tevens als schoolklas te bezoeken!
  • Oliebollen bakken: jong en oud(er), voor een goed doel, door jongeren uitgekozen. Een dag of wat voor oudjaarsdag.
  • Paaschallenge: jongeren en ouderen beleven het Paasverhaal in spelvorm. Rond de Pasen.
  • Paas-escaperoom (10-12 jaar): Op een creatieve, uitdagende manier door het Paasverhaal. In de week voor Pasen. Tevens als schoolklas te bezoeken!
  • Nacht zonder dak (13-20 jaar): Een nacht buiten ‘slapen’ om bewust te worden dat niet iedereen een dak boven zijn hoofd heeft en daarvoor geld inzamelen. In mei/juni.
  • Kerk opa’s en oma’s (13-25 jaar): Gezellige dingen ondernemen om de verbinding tussen generaties te onderhouden. Voor iedere jongere die het leuk vindt staat er een kerk-opa of kerk-oma klaar die met hem of haar dingen onderneemt, praat, meeleeft etc.
  • Zeilweekend (12-25 jaar): Zeilen, lekker eten en heel veel plezier maken, samen met jongeren van de Lichtkring en Maranathakerk op een kampeerboerderij in Friesland. Laatste weekend augustus of eerste weekend van september.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Neem contact op via jeugd@goedebron.nl of paulvanderloo@goedebron.nl.
Daarnaast maken we de activiteiten bekend op Facebook, de kerkapp, deze website en in de zondagsbrief.Jong Alphen
Vanuit Jong Alphen worden er voor jongeren uit Alphen aan den Rijn en omgeving diverse activiteiten georganiseerd. Denk aan de sportieve Church Battle (sportwedstrijd tussen kerken), Alpha-cursus (cursus over het christelijk geloof), creatieve activiteiten, wedstrijden enz. Kijk voor meer informatie op jongalphen.nl, Facebook of Instagram.Samen Jong
Wij vinden het belangrijk dat de kerk er is voor alle generaties en dat jong en oud(er) elkaar kennen, naar elkaar omzien en samen activiteiten ondernemen. Dat zien wij terug in de kernwaarden van Samen Jong en daarom willen wij er aan werken om zo gemeente te zijn. Net zoals vele andere kerken in Alphen aan den Rijn en in Nederland! Meer info vind je op Samen Jong.
 
terug