Kaarsenactie Amnesty International op 27 november en 4 december

Uw groet geeft moed
Op zondag 27 november in De Bron en op zondag 4 december in De Goede Herderkerk  staat Amnesty in het kader van hun jaarlijkse actie voor bekendheid,  betrokkenheid en voor de aankoop van kaarsen na de kerkdienst met een tafel in de kerk.
De werkgroep van Amnesty International vraagt ook dit jaar uw aandacht voor drie personen: een mensenrechtenactiviste uit Belarus, een bedreigde journaliste uit de Filipijnen en een veroordeelde zwarte Amerikaan, beschuldigd na een racistisch getint proces.

De bladen met info over hen worden uitgedeeld. Schrijf hen een kaart met een groet! Steeds weer blijkt dat een groet hen hoop geeft en het beleid van  hun regering kan beïnvloeden. Het kan leiden tot een betere behandeling in detentie, toegang tot advocaten en soms tot vervroegde vrijlating. Aan onze tafel zijn kaarsen te koop en enveloppen met een buitenland-postzegel.
Tip: neem contant geld mee!
Werkgroep Amnesty International, Veronica Steinbach