Bijzondere versie Mattheus Passion: 1 april Adventskerk 

De Mattheus Passion van De Muziekfabriek keert na vier jaar terug in Alphen aan den Rijn. Deze versie is uniek: het verhaal wordt in het Nederlands verteld door verhaler Arjen Siebel. Sopraan Nataliia Cioban, afkomstig uit Oekraïne, en alt Martine Straesser, woonachtig in Alphen a/d Rijn, soleren in beroemde aria's zoals 'Aus Liebe' en 'Erbarme Dich'.
De Mattheus wordt, naast de artistieke leiding en solisten, uitgevoerd door bijna 100 amateurzangers en -muzikanten uit de wijde regio van Alphen aan den Rijn. Onder leiding van dirigent Gerhart Drijvers en koorrepetitor Leo Rijkaart wordt de Mattheus Passion ingestudeerd. De repetities zijn op zondagmiddag 26 maart, vrijdagavond 31 maart en zaterdag 1 april overdag; er zijn nog enkele plekken vrij voor zangers, violisten en altviolisten.
Kaartverkoop en deelnemers
De Mattheus wordt uitgevoerd op zaterdag 1 april, om 20.00 uur, in de Adventskerk, Julianastraat 69 in Alphen a/d Rijn. De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.ticketkantoor.nl/shop/Mattheus1april . Meer informatie over meezingen of spelen is te verkrijgen via: stichtingdemuziekfabriek@gmail.com.
 
terug